Novice, dogodke, aktualne informacije in fotogalerija...vse to najdete na tej strani!

Eden izmed posebnih socialnih programov, ki jih Zveza društev civilnih invalidov vojn Slovenije izvaja za civilne invalide vojn je tudi »usposabljanje za čimbolj neodvisno in aktivno življenje invalidov«. V okviru tega programa že nekaj let, s pomočjo strokovnih delavcev, izvajamo delavnice na različne teme, ki se tičejo vsakodnevnega življenja invalidov.

Tako smo imeli v začetku septembra letos delavnico na temo »Skrb za svoje zdravje«, ki se jo je udeležilo 15 civilnih invalidov vojn iz vseh šestih medobčinskih društev, vodila pa jo je Nataša Kogoj. Delavnico smo izvedli v domu »Pri mejašu«, ki ga ima Zveza na Korenskem sedlu. Poudarek je bil predvsem na telovadbi in hoji,ki sta bili prilagojeni starosti in invalidnosti udeležencev; na sproščanju, skrbi za svoje telo ter komunikaciji. En večer je bil namenjen druženju in spoznavanju udeležencev, drugi pa je bil tematsko zapolnjen s predavanjem, ki ga je za nas pripravil zunanji strokovni sodelavec.

Udeleženci so bili nad delavnico in takim, vodenim načinom druženja izjemno zadovoljni. Nekateri izmed njih so presenetili sami sebe, saj smo se vsi skupaj podali na pohod v dolino Tamar; kar nekaj izmed udeležencev je prvič prišlo pod veličastne gore, ki obdajajo Tamar in jim bo ta dosežek za vedno ostal v lepem spominu. Lahko smo vsi skupaj ponosni nase, da smo premagali ovire v glavah, da ne bomo zmogli. Zmogli smo in bili zelo zadovoljni in polni energije tako, da smo se naslednji dan podali še do Poštarskega doma na Vršiču, na dan odhoda pa na sprehod do Jasne in ob reki Pišnice.

Zabeležila: Nataša Kogoj
Nekaj utrinkov iz delavnice...klinike na sliko za povečavo!