Novice, dogodke, aktualne informacije in fotogalerija...vse to najdete na tej strani!

Tako kot vsako leto so civilni invalidi vojn Slovenije tudi letos počastili svoj Dan – 26.junij.
Na ta dan se spominjajo prvih civilnih žrtev, ki so nastale ob agresiji na Republiko Slovenijo in tudi vseh ostalih civilnih invalidov vojn, ki so postali invalidi zaradi vojnih grozot druge svetovne vojne in opuščenega vojaškega materiala, ki ga iz druge svetovne vojne še danes moč najti in tako še vedno grozi predvsem mladim raziskovalcem, ki nič hudega sluteč, raziskujejo najden predmet, ki pa lahko še vedno prav hitro eksplodira in tako za vedno zaznamuje mlado življenje. Kot jih je že toliko do sedaj!

Slavnostni govornik na srečanju, ki se ga je udeležilo preko 90 civilnih invalidov vojn iz vse Slovenije, je bil minister za obrambo RS g.Karl Erjavec; vabilu pa so se odzvali tudi predstavnica Direktorata za invalide pri Vladi RS, sekretar NSIOS-a in predstavniki nekaterih invalidskih organizacij. Za kulturni program pa so poskrbeli Nataša Kogoj, ki je program pripravila in ga povezovala ter duet Rebeka Hren in Aleš Oblak.

Zabeležila: Nataša Kogoj
Nekaj utrinkov iz proslave...klinike na sliko za povečavo!
Hotel Fiesa...klikni za povečavo